5906792170028 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium DIM SUM SZPINAKOWE Z GORGONZOLĄ wegetariańskie 940g

GTIN 5906792170028

Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 45 szt.

Składniki:
mąka pszenna, szpinak 21,58%, ziemniak, woda, ser gorgonzola, masło, ser feta, olej słonecznikowy, ser mascarpone, przyprawy

Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej – 18°C.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 877 kJ 209 kcal, tłuszcz 7.1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.4 g, węglowodany 29 g,
w tym cukry 1.3 g, błonnik 2.6 g, białko 5.6 g, sól 0.29 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 10%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17%, węglowodany 11%, w tym cukry 1%, błonnik 10%, białko 11%, sól 5%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,9 WBT 1,3.

Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

Przygotowanie pierogów na różne sposoby:

GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

GOTOWANE NA PARZE:
Do naczynia do gotowania wlać wodę.
Gdy woda się zagotuje, postawić naczynie do parowania na garnku z gotującą wodą, ułożyć pierogi i gotować na parze
8-10 minut.