5906792170127 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium DIM SUM Z WOŁOWINĄ I KARDAMONEM wytrawne 940g

GTIN 5906792170127

Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 45 szt.

Składniki:
mąka pszenna, wołowina 19,75%, pomidory 16,45%, woda, groszek zielony, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy

Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej – 18°C.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 816 kJ 194 kcal, tłuszcz 4.8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.3 g,
węglowodany 28 g, w tym cukry 2.4 g, błonnik 2.4 g, białko 8.1 g, sól 0.2 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 7%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7%,
węglowodany 11%, w tym cukry 3%, błonnik 10%, białko 16%, sól 3%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,8 WBT 1,2.

Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

Przygotowanie pierogów na różne sposoby:

GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

GOTOWANE NA PARZE:
Do naczynia do gotowania wlać wodę.
Gdy woda się zagotuje, postawić naczynie do parowania na garnku z gotującą wodą, ułożyć pierogi i gotować na parze
8-10 minut.