5906792170332 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium DIM SUM Z GRZYBAMI MUN I SHITAKE wegańskie 300g
GTIN 5906792170332
Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 15 szt.
Składniki:
pieczarka, mąka pszenna, woda, cebula, grzyby mun 17,2%, grzyby shitake 8,6%, olej słonecznikowy, przyprawy
Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 730 kJ 173 kcal, tłuszcz 3.5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g, węglowodany 30 g,
w tym cukry 1.8 g, błonnik 2.4 g, białko 4.7 g, sól 0.66 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 9%, tłuszcz 5%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3%,
węglowodany 12%, w tym cukry 2%, błonnik 10%, białko 9%, sól 11%
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,0 WBT 1,1.
Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
Przygotowanie pierogów na różne sposoby:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
GOTOWANE NA PARZE:
Do naczynia do gotowania wlać wodę.
Gdy woda się zagotuje, postawić naczynie do parowania na garnku z gotującą wodą, ułożyć pierogi i gotować na parze 8-10 minut.