5906792170523 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium PIEROŻKI Z JELENIEM W JAŁOWCU leśne 300g
GTIN 5906792170523
Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 15 szt.
Składniki:
mąka pszenna, mięso z jelenia 30,85%, woda, cebula, masło, jałowiec, olej słonecznikowy, przyprawy
Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 892 kJ 212 kcal, tłuszcz 7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.8 g,
węglowodany 26 g,
w tym cukry 1.3 g, błonnik 1.7 g, białko 10 g, sól 0.08 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 11%, tłuszcz 10%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14%,
węglowodany 8%, w tym cukry 1%, błonnik 7%, białko 17%, sól 1%
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,6 WBT 1,0.
Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
Przygotowanie pierogów na różne sposoby:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
GOTOWANE NA PARZE:
Do naczynia do gotowania wlać wodę.
Gdy woda się zagotuje, postawić naczynie do parowania na garnku z gotującą wodą, ułożyć pierogi i gotować na parze 8-10 minut.