5906792170882 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Bemar PIEROGI Z FASOLĄ I KOLENDRĄ mrożone 1000g

GTIN 5906792170882

Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 30 szt.
Masa netto: 1000-1030 g

Składniki:
fasola czerwona 35,3%, mąka pszenna, woda, cebula, sok z buraka, kolendra świeża,
olej słonecznikowy, przyprawy

UWAGA!
Produkt jest wykonany półautomatycznie, sklejany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem.
Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 868 kJ 206 kcal, tłuszcz 5.8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g, węglowodany 31 g,
w tym cukry 2.5 g, błonnik 3.5 g, białko 5.7 g, sól 0.25 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 8%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4%,
węglowodany 12%, w tym cukry 3%, błonnik 14%, białko 11%, sól 4%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,1 WBT 1,3.

Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

Przygotowanie pierogów MROŻONYCH:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 5 litrów posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej.
I podawaj tak, jak lubisz.

Podgrzewanie pierogów UGOTOWANYCH na różne sposoby:
we wrzątku – 1 min
gotowanie na parze – 2 min
na patelni na maśle – 2 min
w mikrofali 700 W – 1 min