5906792170899 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Bemar PIEROGI SZPINAKOWE Z GORGONZOLĄ mrożone 1000g

GTIN 5906792170899

Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 30 szt.
Masa netto: 1000-1030 g

Składniki:
mąka pszenna, szpinak 21,58%, ziemniak, woda, ser gorgonzola, masło, ser feta,
olej słonecznikowy, ser mascarpone, przyprawy

UWAGA!
Produkt jest wykonany półautomatycznie, sklejany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem.
Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 877 kJ 209 kcal, tłuszcz 7.1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.4 g, węglowodany 29 g,
w tym cukry 1.3 g, błonnik 2.6 g, białko 5.6 g, sól 0.29 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 10%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17%,
węglowodany 11%, w tym cukry 1%, błonnik 10%, białko 11%, sól 5%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,9 WBT 1,3.

Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

Przygotowanie pierogów MROŻONYCH:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 5 litrów posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej.
I podawaj tak, jak lubisz.

Podgrzewanie pierogów UGOTOWANYCH na różne sposoby:
we wrzątku – 1 min
gotowanie na parze – 2 min
na patelni na maśle – 2 min
w mikrofali 700 W – 1 min