5906792170912 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Bemar PIEROGI Z SEREM I WANILIĄ mrożone 1000g
GTIN 5906792170912
Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 30 szt.
Masa netto: 1000-1030 g
Składniki:
mąka pszenna, ser twarogowy 28%, woda, mleko zagęszczone, ser mascarpone, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, przyprawy
UWAGA!
Produkt jest wykonany półautomatycznie, sklejany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem.
Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 1074 kJ 255 kcal, tłuszcz 7.4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.7 g,
węglowodany 38 g, w tym cukry 12 g, błonnik 1.6 g, białko 8.6 g, sól 0.19 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 13%, tłuszcz 11%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14%,
węglowodany 15%, w tym cukry 13%, błonnik 6%, białko 17%, sól 3%
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,8 WBT 1,4.
Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
Przygotowanie pierogów MROŻONYCH:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 5 litrów posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej.
I podawaj tak, jak lubisz.
Podgrzewanie pierogów UGOTOWANYCH na różne sposoby:
we wrzątku – 1 min
gotowanie na parze – 2 min
na patelni na maśle – 2 min
w mikrofali 700 W – 1 min