5906792170929 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Bemar PIEROGI Z GRUSZKĄ I JABŁKIEM mrożone 1000g

GTIN 5906792170929

Produkt GŁĘBOKO MROŻONY.
Opakowanie 30 szt.
Masa netto: 1000-1030 g

Składniki:
mąka pszenna, jabłko 22,57%, gruszka 22,57%, woda, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, przyprawy

UWAGA!
Produkt jest wykonany półautomatycznie, sklejany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C.
Chronić przed rozmrożeniem.
Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 779 kJ 184 kcal, tłuszcz 2.6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.3 g,
węglowodany 36 g, w tym cukry 9 g, błonnik 2.9 g, białko 3.3 g, sól 0.04 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 9%, tłuszcz 4%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2%,
węglowodany 14%, w tym cukry 10%, błonnik 12%, białko 7%, sól 1%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,6 WBT 1,1.

Najlepiej spożyć przed upływem 8 miesięcy od daty zamrożenia widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

Przygotowanie pierogów MROŻONYCH:
GOTOWANE NA WODZIE:
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 5 litrów posolonego wrzątku. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej.
I podawaj tak, jak lubisz.

Podgrzewanie pierogów UGOTOWANYCH na różne sposoby:
we wrzątku – 1 min
gotowanie na parze – 2 min
na patelni na maśle – 2 min
w mikrofali 700 W – 1 min