5906792171032 CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Bemar PIEROGI Z FASOLĄ I KOLENDRĄ gotowane 400g

GTIN 5906792171032

Produkt GOTOWANY.
Opakowanie 10-11 szt., zapakowane w atmosferze ochronnej (MAP).***
Masa netto: 400-420 g

Składniki:
fasola czerwona 35,3%, mąka pszenna, woda, cebula, sok z buraka, kolendra świeża,
olej słonecznikowy, przyprawy

UWAGA!
Produkt jest wykonany półautomatycznie, sklejany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze od +2°C do +4°C.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 868 kJ 206 kcal, tłuszcz 5.8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g, węglowodany 31 g,
w tym cukry 2.5 g, błonnik 3.5 g, białko 5.7 g, sól 0.25 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 8%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4%,
węglowodany 12%, w tym cukry 3%, błonnik 14%, białko 11%, sól 4%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,1 WBT 1,3.

Należy spożyć w terminie do 14 dni od daty widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

PODGRZANIE PIEROGÓW NA RÓŻNE SPOSOBY:

we wrzątku – 1 min
gotowanie na parze – 2 min
na patelni na maśle – 2 min
w mikrofali 700 W – 1 min

*** Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP) polega na zastąpieniu powietrza w opakowaniu z żywnością określonym gazem lub mieszanką gazów w celu przedłużenia trwałości produktu i zachowania pierwotnej jakości produktu.
Atmosfera gazów ochronnych w opakowaniu zapobiega rozmnażaniu się i rozwijaniu mikroorganizmów oraz zachodzeniu reakcji biochemicznych w produkcie, a tym samym jego zepsuciu.