CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium MIX SŁODKI PIEROGÓW gotowane 230g

GTIN 5906792170844

Produkt GOTOWANY.
Opakowanie 9 szt., zapakowane w atmosferze ochronnej (MAP).***

SKŁAD ZESTAWU DEGUSTACYJNEGO:
1. Z BORÓWKĄ – 1 szt.
2. JAGODOWE – 1 szt.
3. Z SEREM I WANILIĄ – 1 szt.
4. Z SEREM, MIGDAŁAMI I KAJMAKIEM – 1 szt.
5. Z GRUSZKĄ I JABŁKIEM – 1 szt.
6. Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI – 2 szt.
7. Z KASZTANEM I MASCARPONE – 2 szt.

Składniki:
borówka, jagoda, jabłko, gruszka, mąka pszenna, woda, ser twarogowy, mleko zagęszczone, ser mascarpone, śmietana, kajmak, mleko w proszku 10%, biszkopt, migdały, kasztan jadalny, cukier biały i trzcinowy, olej słonecznikowy, przyprawy

Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Warunki przechowywania:
w temperaturze od +2°C do +4°C.

Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 1055 kJ 251 kcal, tłuszcz 8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.4 g, węglowodany 37.6 g,
w tym cukry 9.8 g, błonnik 2.3 g, białko 5.9 g, sól 0.14 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 12%, tłuszcz 12%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12%,
węglowodany 14%, w tym cukry 10.6%, błonnik 9%, białko 12%, sól 2.6%

Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3.4 WBT 1,3.

Należy spożyć w terminie do 14 dni od daty widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.

PODGRZANIE PIEROGÓW NA RÓŻNE SPOSOBY:

we wrzątku – 1 min,
gotowanie na parze – 2 min,
na patelni na maśle – 2 min,
w mikrofali 700W – 1 min.

*** Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP) polega na zastąpieniu powietrza w opakowaniu z żywnością określonym gazem lub mieszanką gazów w celu przedłużenia trwałości produktu i zachowania pierwotnej jakości produktu.
Atmosfera gazów ochronnych w opakowaniu zapobiega rozmnażaniu się i rozwijaniu mikroorganizmów oraz zachodzeniu reakcji biochemicznych w produkcie, a tym samym jego zepsuciu.