CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium MIX WEGAŃSKI PIEROGÓW gotowane 225g
GTIN 5906792170820
Produkt GOTOWANY.
Opakowanie 9 szt., zapakowane w atmosferze ochronnej (MAP).***
SKŁAD ZESTAWU DEGUSTACYJNEGO:
1. Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI – 2 szt.
2. Z FASOLĄ I KOLENDRĄ – 2 szt.
3. Z PAPRYKĄ I POMIDORAMI – 2 szt.
4. Z GRZYBAMI MUN I SHITAKE – 2 szt.
5. Z CUKINIĄ I CURRY – 1 szt.
Składniki:
mąka pszenna, woda, marchew, ziemniaki, soczewica, pomidory suszone, fasola czerwona, papryka czerwona, pomidory, sok z buraka, kolendra, pieczarka, mun, shitake, cukinia, ryż, mleczko kokosowe, koperek, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy
Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Warunki przechowywania:
w temperaturze od +2°C do +4°C.
Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 805 kJ 191 kcal, tłuszcz 4.1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6 g, węglowodany 32.6 g,
w tym cukry 2.4 g, błonnik 3 g, białko 5.1 g, sól 0.19 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 6%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3%,
węglowodany 12%, w tym cukry 2.4%, błonnik 12%, białko 10%, sól 4.3%
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,2 WBT 1,2.
Należy spożyć w terminie do 14 dni od daty widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
PODGRZANIE PIEROGÓW NA RÓŻNE SPOSOBY:
we wrzątku – 1 min,
gotowanie na parze – 2 min,
na patelni na maśle – 2 min,
w mikrofali 700W – 1 min.
*** Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP) polega na zastąpieniu powietrza w opakowaniu z żywnością określonym gazem lub mieszanką gazów w celu przedłużenia trwałości produktu i zachowania pierwotnej jakości produktu.
Atmosfera gazów ochronnych w opakowaniu zapobiega rozmnażaniu się i rozwijaniu mikroorganizmów oraz zachodzeniu reakcji biochemicznych w produkcie, a tym samym jego zepsuciu.