CiociaGotuje.pl MANUFACTURE Premium MIX WYTRAWNY PIEROGÓW gotowane 230g
GTIN 5906792170837.
Produkt GOTOWANY.
Opakowanie 9 szt., zapakowane w atmosferze ochronnej (MAP).***
SKŁAD ZESTAWU DEGUSTACYJNEGO:
1. Z KREWETKĄ I MIĘTĄ – 1 szt.
2. Z ŁOSOSIEM I MANGO – 1 szt.
3. Z KURCZAKIEM I ESTRAGONEM – 1 szt.
4. Z KURCZAKIEM I SEREM – 1 szt.
5. Z WOŁOWINĄ I KARDAMONEM – 1 szt.
6. Z WIEPRZOWINĄ I ŚLIWKAMI – 1 szt.
7. Z WIEPRZOWINĄ I IMBIREM – 1 szt.
8. Z KIMCHI I WIEPRZOWINĄ – 1 szt.
9. Z MIĘSEM – 1 szt.
Składniki:
mąka pszenna, krewetka, łosoś, kurczak, wołowina, wieprzowina, ziemniak, woda, kapusta pekińska, pomidory, mango, ser mascaspone, ser cheddar, ryż, groszek zielony, kapusta biała, podgrzybek, śliwka suszona, śmietana 36%, olej słonecznikowy, sok z cytryny, sok z buraka, cebula, sos sojowy, kimchi, sezam, przyprawy
Uwaga!
Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Warunki przechowywania:
w temperaturze od +2°C do +4°C.
Alergeny występujące w zakładzie:
pszenica, mleko, soja, sezam, skorupiaki, ryby, orzechy laskowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE I ENERGETYCZNE (zaokrąglenia zgodne z wymaganiami Rozp. 1169/2011):
Wartość dla 100 g:
wartość energetyczna 860 kJ 204 kcal, tłuszcz 6.2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.7 g, węglowodany 27.5 g,
w tym cukry 1.7 g, błonnik 1.9 g, białko 8.5 g, sól 0.15 g
% Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) w 100 g produktu:
wartość energetyczna 10%, tłuszcz 9%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9%,
węglowodany 11%, w tym cukry 1.9%, błonnik 8%, białko 17%, sól 2.4%
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2.8 WBT 1,3.
Należy spożyć w terminie do 14 dni od daty widniejącej na opakowaniu.
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
PODGRZANIE PIEROGÓW NA RÓŻNE SPOSOBY:
we wrzątku – 1 min,
gotowanie na parze – 2 min,
na patelni na maśle – 2 min,
w mikrofali 700W – 1 min.
*** Pakowanie w atmosferze ochronnej (MAP) polega na zastąpieniu powietrza w opakowaniu z żywnością określonym gazem lub mieszanką gazów w celu przedłużenia trwałości produktu i zachowania pierwotnej jakości produktu.
Atmosfera gazów ochronnych w opakowaniu zapobiega rozmnażaniu się i rozwijaniu mikroorganizmów oraz zachodzeniu reakcji biochemicznych w produkcie, a tym samym jego zepsuciu.